Financieel Administratief Medewerk(st)er LSSO®

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

 

De opleiding Financieel Admnistratief Medewerk(st)er LSSO® is een praktische, functiegerichte opleiding voor een financieel administratieve kantoorfunctie. Tijdens de opleiding leert u hoe u een zelfstandige boekhouding voor een klein bedrijf dient te voeren. Deze boekhouding dient op de computer te worden uitgevoerd. In het boekhoudsysteem dient ook de administratie te worden ingericht en rapporten te worden opgesteld.

Het praktische niveau van de opleiding Financieel Administratief Medewerk(st)er LSSO® is hoog. Na het behalen van alle modules bent u inzetbaar in een functies als assistent op financiële afdelingen, zoals medewerker debiteurenbeheer en medewerker crediteurenadministratie. Tevens is het mogelijk om de opleiding Secretaresse, BKB of BKC te gaan volgen.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Een vooropleiding op minimaal vmbo- / mavo-niveau is aan te bevelen.

Niveau

Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met mbo 3.

Inhoud

De opleiding Financieel Administratief Medewerk(st)er LSSO® bestaat uit de volgende modules:

Aantal lessen

Elke module bestaat uit 18 lesuren van 50 minuten, verdeeld over negen weken. In de tiende week wordt de eindtoets gegeven. Alle modules worden afgesloten met een LSSO®-examen. Een schooljaar is verdeeld in vier perioden van tien weken. In elke periode worden twee modules gegeven, zodat de opleiding in een jaar kan worden gevolgd. Een lesavond duurt vier keer 50 minuten. Het is ook mogelijk om u in te schrijven voor losse modules, omdat deze zonder voorkennis van andere modules kunnen worden gevolgd. De modules zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.

Zelfstudie

Circa 8 klokuren per lesweek. 

Diploma / certificaat

Alle modules worden met een LSSO®-examen afgesloten. Bij voldoende resultaat geeft dit recht op een LSSO® erkend landelijk certificaat.  De certificaten voor de acht modules geven recht op het LSSO®-diploma Financieel Administratief Medewerk(st)er. Om voor een diploma in aanmerking te komen, dient u de opleiding binnen een periode van drie jaar af te sluiten.

Vervolgopleiding

Er is een overstap mogelijk naar de opleiding Secretaresse LSSO®. Voor deze opleiding bent u al in het bezit van vier LSSO®-certificaten. Door ook de modules Zakelijk Nederlands, Zakelijk Engels, Kantoorpraktijk en Notuleren te volgen, kan het LSSO®-diploma Secretaresse worden behaald.

 • U kunt uzelf desgewenst verder bekwamen in de boekhouding door de Associatiediploma's BKB en / of BKC te gaan halen. Daarna is PDB een mogelijkheid.
 • Voor het Associatiediploma BKC (nieuwe stijl) hebt u al een groot deel van de lesstof onder de knie, wanneer u de LSSO®-certificaten Rekenvaardigheid en Spreadsheet hebt behaald. Door de uitbreidingsmodule BKC te volgen, bent u klaar om aan het BKC-examen van de Associatie deel te nemen.
 • Voor het Associatiediploma BKB (nieuwe stijl) hebt u al een groot deel van de lesstof onder de knie, wanneer u de LSSO®-certificaten Boekhouden en Computerboekhouden hebt behaald. Door de uitbreidingsmodule BKB te volgen, bent u klaar om aan het BKB-examen van de Associatie deel te nemen.

Plaats opleiding

De opleiding is te volgen in de plaatsen: Assen, Drachten, Groningen, Stadskanaal en Veendam.

Praktische informatie

Data en tarieven

Meer informatie 

Meer informatie over het LSSO® en de opleidingen vindt u op www.lsso.nl.

 

 

Vragen over deze opleiding?

contactformulier

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Huiswerkbegeleiding
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Markt 7
 • 9401 GS  Assen
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • f +31 592 201012
 • info@mulderopleidingen.nl
 • Skype Me™!

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.