Open Office

Open Office

Term

Open Office is een alternatief voor Microsofts MS-Office. Het software bevat nagenoeg alle functionaliteiten die MS-Office heeft. De bestanden die u in Open Office maakt, zijn uitwisselbaar met MS-Office of andere software. Het pakket is zonder kosten op het internet te downloaden. Mulder Opleidingen biedt meerdere cursussen Open Office aan. Het is mogelijk om in overleg te bepalen welke opleiding voor u het meest geschikt is. Wij vinden het belangrijk dat u de cursus volgt, die bij uw wensen aansluit.

Intro Open Office

De cursus Intro Open Office is geschikt voor mensen, die al enige ervaring met Microsoft Office hebben maar van software willen overstappen. Open Office is een open-source project met als doelstelling: "De ontwikkeling van hét internationale kantoorpakket, beschikbaar voor de voornaamste besturingssystemen, met toegang tot alle functies en gegevens via open, componentgebaseerde API's en een op XML gebaseerd bestandsformaat”. Het programma is een gratis kantoorpakket met modules voor onder andere tekstverwerking, spreadsheet, vectorgrafiek en presentatie. Qua veelzijdigheid en bediening is Open Office vergelijkbaar met de meest gebruikte commerciële kantoorpakketten.

Open Office Writer

De cursus Open Office Writer is een tekstverwerker die sterk lijkt op Microsoft Word en ongeveer dezelfde functies bezit. Daarnaast kan het programma documenten opslaan in PDF-formaat zonder dat daarvoor extra software moet worden geïnstalleerd. Het programma kan ook functioneren als een HTML-editor.

Open Office Calc

Open Office Calc is een onderdeel van het pakket Open Office dat ook Writer, Base, Impress en Draw bevat. Het programma draait op een groot aantal besturingssystemen waaronder Microsoft Windows, Linux en Mac OS X. Open Office Calc is een digitaal rekenblad dat sterk lijkt op Microsoft Excel en ongeveer dezelfde functies bezit.

Open Office Impress

De cursus Open Office Impress is geschikt voor mensen die hun eigen presentaties willen maken. Tijdens de cursus leert u onder andere hoe u afbeeldingen geluiden, video’s en 'special effects' in een presentatie kunt plaatsen.

Firefox & Thunderbird

De cursus Firefox & Thunderbird is geschikt voor mensen die zich wegwijs willen maken op het 'world wide web'. Het eerste deel van de cursus is een kennismaking met Firefox: surfen, gericht zoeken, werken met favorieten en bestanden downloaden. In het tweede deel wordt Thunderbird, een e-mailprogramma, besproken. U leert onder andere hoe u een e-mailbericht kunt versturen, ontvangen, beantwoorden en opmaken.

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.