Duits Klassikaal Effectief Gevorderd II

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

 

De taalcursus Duits Klassikaal Effectief Gevorderd II is bedoeld voor mensen, die al goed Duits kunnen spreken en schrijven en hun taalvaardigheid willen perfectioneren. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan het begrijpen van complexe en uitgebreide teksten en gesprekken. Daarnaast leert u teksten over ingewikkelde onderwerpen te schrijven en spreken, zoals een native speaker betaamt. 

Doelgroep

Mensen die voor hun werk of hobby op een praktijkgerichte manier in een korte tijd de taal willen aanleren.

Niveau

Het niveau van deze cursus is Gevorderd II (DKEG2).

Vooropleiding

Voor deze cursus is Duits Klassikaal Effectief Basis een vereiste.

ERK 

Op basis van het ERK / CEF (Europees Referentie Kader / Common European Framework) worden de opleidingen geclassificeerd.

 • Niveau A: Basisgebruiker
 • Niveau B: Onafhankelijk gebruiker
 • Niveau C: Vaardig gebruiker

Deze hoofdniveaus zijn op basis van begrijpen, spreken en schrijven in de subniveaus A1, A2, B1, B2, C1 en C2 verdeeld.

Inhoud

Gevorderd II (DKEG2)

 • uitbreiding woordenschat
 • meer complexe teksten
 • snellere mondelinge communicatie

Vaardigheid

Begrijpen

Luisteren
B1. Ik kan de hoofdpunten begrijpen van een duidelijke toespraak over vertrouwde zaken die ik regelmatig tegenkom op mijn werk, school, vrije tijd enzovoort. Ik kan de hoofdpunten van veel radio- of tv-programma’s over actuele zaken of over onderwerpen van persoonlijk of professioneel belang begrijpen wanneer er betrekkelijk langzaam en duidelijk wordt gesproken. 

B2.
 Ik kan een uitgebreid betoog en lezingen volgen en ik kan zelfs complexe redeneringen volgen, aangenomen dat het onderwerp redelijk vertrouwd is. Ik kan het meeste nieuws op de tv en programma's over actuele zaken begrijpen. Ik kan het grootste deel van de films in het standaarddialect begrijpen. 

Lezen
B1. Ik kan teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit zeer frequente dagelijkse, of aan mijn werk gerelateerde taal. Ik kan de beschrijving van gebeurtenissen, gevoelens en wensen in persoonlijke brieven begrijpen. 

B2.
 Ik kan artikelen en verslagen lezen die betrekking hebben op eigentijdse problemen, waarbij de schrijvers een bijzondere houding of standpunt innemen. Ik kan eigentijds literair proza begrijpen.

Spreken 

Gesproken interactie
B1. Ik kan omgaan met de meeste situaties die kunnen optreden tijdens een reis in een gebied waar de betreffende taal wordt gesproken. Ik kan onvoorbereid deelnemen aan een gesprek over onderwerpen die vertrouwd zijn, of mijn persoonlijke belangstelling hebben of die betrekking hebben op het dagelijkse leven (bijvoorbeeld familie, hobby's, werk, reizen en actuele gebeurtenissen). 

B2.
 Ik kan tot op zekere hoogte deelnemen aan een vloeiende en spontane interactie, waardoor regelmatige interactie met moedertaalsprekers redelijk mogelijk is. Ik kan binnen een vertrouwde context actief deelnemen aan een discussie en hierin mijn standpunten uitleggen en ondersteunen.

Gesproken productie
B1. Ik kan uitdrukkingen op een simpele manier aan elkaar verbinden, zodat ik mijn ervaringen en gebeurtenissen, mijn dromen, hoop en ambities kan beschrijven. Ik kan in het kort redenen en verklaringen geven voor mijn meningen en plannen. Ik kan een verhaal vertellen, of de plot van een boek of film weergeven en mijn reacties beschrijven. 

B2.
 Ik kan duidelijke, gedetailleerde beschrijvingen presenteren over een breed scala van onderwerpen die betrekking hebben op mijn interessegebied. Ik kan een standpunt over een actueel onderwerp verklaren en de voordelen en nadelen van diverse opties uiteenzetten. 

Schrijven
B1. Ik kan eenvoudige samenhangende tekst schrijven over onderwerpen die vertrouwd of van persoonlijk belang zijn. Ik kan persoonlijke brieven schrijven waarin ik mijn ervaringen en indrukken beschrijf.  

B2.
 Ik kan een duidelijke, gedetailleerde tekst schrijven over een breed scala van onderwerpen die betrekking hebben op mijn interesses. Ik kan een opstel of verslag schrijven, informatie doorgeven of redenen aanvoeren ter ondersteuning van of tégen een specifiek standpunt. Ik kan brieven schrijven waarin ik het persoonlijk belang van gebeurtenissen en ervaringen aangeef. 

Examen 

Standaard ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname. Wanneer u een internationaal erkend diploma wilt behalen, wordt het examen in Nederland door het Goethe Institut afgenomen. Ter voorbereiding kunt u zich bij Mulder Opleidingen inschrijven voor de individuele examentraining (2 lessen: schriftelijk en mondeling).

Aantal lessen 

De cursus omvat 10 lessen. Wij adviseren om buiten de lessen om voldoende te studeren. Dit waarborgt de voortgang.

Lestijden    

Van 19:00 uur tot 21:45 uur.

Plaats opleiding

De cursus is te volgen in de plaatsen: Assen, Drachten, Groningen, Stadskanaal en Zuidlaren.

Lesmateriaal 

Er wordt met professioneel lesmateriaal (voor volwassenen) gewerkt, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van de taal in de praktijk.

Vervolgopleiding

De cursus Duits Klassikaal Effectief Zakelijk.

Privé-instructie

Hierbij wordt de inhoud volledig afgestemd op uw wensen. De training is intensiever in vergelijking met de groepstrainingen en daarom is de lestijd aangepast van 19.30-21.30 uur, data en leslokatie naar keuze.

Privé-instructie Spoed

Indien u op zeer korte termijn uw taalvaardigheid Duit wilt verbeteren kunt u gebruik maken van de Privé-instructie Spoed. In 5 lessen van 19:30-21:30 uur worden de door u gewenste onderwerpen behandeld; data en lokatie zijn naar keuze. Met name bedoeld wanneer de kennis snel (bijv. door ander werk) benodigd is.

Praktische informatie

Data en tarieven

 

 

Vragen over deze opleiding?

contactformulier

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.