Engels Klassikaal Effectief Gevorderd I

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

 

De taalcursus Engels Klassikaal Effectief Gevorderd I is geschikt voor mensen, die de basisbeginselen van het Engels al beheersen maar hun taalkennis willen vergroten of opfrissen. Tijdens de cursus verbetert u uw Engelse taalvaardigheid, zowel in woord als in geschrift. Uw woordenschat wordt uitgebreid en u gaat zich verdiepen in de grammatica. Aan het eind van de cursus Engels Klassikaal Effectief Gevorderd I kunt u goed in het Engels gesprekken voeren en brieven / e-mails opstellen. ‘Have a lot of fun!’

Doelgroep

Mensen die voor hun werk of hobby op een praktijkgerichte manier in een korte tijd de taal willen aanleren.

Niveau

Het niveau van deze cursus is Gevorderd I (EKEG1).

Vooropleiding

Voor deze cursus is Engels Klassikaal Effectief Basis een vereiste.

ERK 

Op basis van het ERK / CEF (Europees Referentie Kader / Common European Framework) worden de opleidingen geclassificeerd.

 • Niveau A: Basisgebruiker
 • Niveau B: Onafhankelijk gebruiker
 • Niveau C: Vaardig gebruiker

Deze hoofdniveaus zijn op basis van begrijpen, spreken en schrijven in de subniveaus A1, A2, B1, B2, C1 en C2 verdeeld.

Inhoud

Gevorderd I (EKEG1)

 • teksten lezen
 • gevorderd communiceren
 • korte brieven

Vaardigheid 

Begrijpen

Luisteren

A2. Ik kan zinnen en de meest frequente woorden begrijpen die betrekking hebben op gebieden die voornamelijk van direct persoonlijk belang zijn (bijvoorbeeld basisinformatie over mijzelf en familie, winkelen, plaatselijke geografie en werk). Ik kan de belangrijkste punten in korte, eenvoudige boodschappen en aankondigingen volgen.

B1. Ik kan de hoofdpunten begrijpen van een duidelijke toespraak over vertrouwde zaken die ik regelmatig tegenkom op mijn werk, school, vrije tijd enzovoort. Ik kan de hoofdpunten van veel radio- of tv-programma’s over actuele zaken of over onderwerpen van persoonlijk of professioneel belang begrijpen wanneer er betrekkelijk langzaam en duidelijk wordt gesproken.

Lezen

A2. Ik kan korte eenvoudige teksten lezen. Ik kan specifieke voorspelbare informatie vinden in eenvoudige, alledaagse teksten zoals advertenties, menu's en dienstregelingen en ik kan korte, eenvoudige, persoonlijke brieven begrijpen.

B1. Ik kan teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit zeer frequente dagelijkse, of aan mijn werk gerelateerde taal. Ik kan de beschrijving van gebeurtenissen, gevoelens en wensen in persoonlijke brieven begrijpen.

Spreken

Gesproken interactie

A2. Ik kan communiceren over eenvoudige en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling van informatie over vertrouwde onderwerpen en activiteiten betreffen. Ik kan zeer korte sociale gesprekken hanteren, zelfs terwijl ik gewoonlijk niet voldoende begrijp om het gesprek zelfstandig gaande te houden.

B1. Ik kan omgaan met de meeste situaties die kunnen optreden tijdens een reis in een gebied waar de betreffende taal wordt gesproken. Ik kan onvoorbereid deelnemen aan een gesprek over onderwerpen die vertrouwd zijn, of mijn persoonlijke belangstelling hebben of die betrekking hebben op het dagelijkse leven (bijvoorbeeld familie, hobby's, werk, reizen en actuele gebeurtenissen).

Gesproken productie

A2. Ik kan een reeks uitdrukkingen en zinnen gebruiken om in eenvoudige bewoordingen mijn familie en andere mensen, leefomstandigheden, mijn opleiding en mijn huidige of meest recente baan te beschrijven.

B1. Ik kan uitdrukkingen op een simpele manier aan elkaar verbinden, zodat ik mijn ervaringen en gebeurtenissen, mijn dromen, hoop en ambities kan beschrijven. Ik kan in het kort redenen en verklaringen geven voor mijn meningen en plannen. Ik kan een verhaal vertellen, of de plot van een boek of film weergeven en mijn reacties beschrijven.

Schrijven

A2. Ik kan korte, eenvoudige notities en boodschappen, die betrekking hebben op directe behoeften, opschrijven. Ik kan een zeer eenvoudige persoonlijke brief schrijven, bijvoorbeeld om iemand voor iets te bedanken.

B1. Ik kan eenvoudige samenhangende tekst schrijven over onderwerpen die vertrouwd of van persoonlijk belang zijn. Ik kan persoonlijke brieven schrijven waarin ik mijn ervaringen en indrukken beschrijf.

Examen 

Standaard ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname. Wanneer u een internationaal erkend diploma wilt behalen, wordt het examen in Nederland onder andere door het examenbureau Anglia, Cambridge of TOEFL afgenomen. Ter voorbereiding kunt u zich bij Mulder Opleidingen inschrijven voor de individuele examentraining (2 lessen: schriftelijk en mondeling).

Aantal lessen 

De cursus omvat 10 lessen. Wij adviseren om buiten de lessen om voldoende te studeren. Dit waarborgt een goede voortgang.

Later instromen

Is mogelijk tot en met de 3e les.

Lestijden    

Van 19:00 uur tot 21:45 uur.

Plaats opleiding

De cursus is te volgen in de plaatsen: Assen, Drachten, Groningen, Stadskanaal en Zuidlaren.

Lesmateriaal 

Er wordt met professioneel lesmateriaal (voor volwassenen) gewerkt, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van de taal in de praktijk.

Vervolgopleiding

De cursus Engels Klassikaal Effectief Gevorderd II.

Privé-instructie

Hierbij wordt de inhoud volledig afgestemd op uw wensen. De training is intensiever in vergelijking met de groepstrainingen en daarom is de lestijd aangepast van 19.30-21.30 uur, data en leslokatie naar keuze.

Privé-instructie Spoed

Indien u op zeer korte termijn uw taalvaardigheid Engels wilt verbeteren kunt u gebruik maken van de Privé-instructie Spoed. In 5 lessen van 19:30-21:30 uur worden de door u gewenste onderwerpen behandeld; data en lokatie zijn naar keuze. Met name bedoeld wanneer de kennis snel (bijv. door ander werk) benodigd is.

Praktische informatie 

Data en tarieven

 

 

Vragen over deze opleiding?

contactformulier

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.