Engels Klassikaal Effectief Basis

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

 

De taalcursus Engels Klassikaal Effectief Basis is geschikt voor mensen, die de Engelse taal niet of nauwelijks beheersen. U leert in deze cursus de basisbeginselen van het Engels. Op een leuke en effectieve manier komen alledaagse situaties aan bod. Aan de hand van lees- en luisterfragmenten en het voeren van korte gesprekken leert u welke woorden u in bepaalde situaties dient te gebruiken. Daarnaast krijgt u (schrijf)opdrachten om de grammatica onder de knie te krijgen. Na afloop van de taalcursus Engels Klassikaal Effectief Basis kunt u zich in het Engels goed verstaanbaar maken. ‘Welcome!’

Doelgroep

Mensen die voor hun werk of hobby op een praktijkgerichte manier in een korte tijd de taal willen aanleren. 

Niveau

Het niveau van deze cursus is Basis (EKEBA).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. Bij twijfel nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend intakegesprek of een vrijblijvende proefles.

ERK 

Op basis van het ERK / CEF (Europees Referentie Kader / Common European Framework) worden de opleidingen geclassificeerd.

 • Niveau A: Basisgebruiker
 • Niveau B: Onafhankelijk gebruiker
 • Niveau C: Vaardig gebruiker

Deze hoofdniveaus zijn op basis van begrijpen, spreken en schrijven in de subniveaus A1, A2, B1, B2, C1 en C2 verdeeld.

Inhoud

Basis (DKEBA)

 • eenvoudige zinnen
 • uitbreiding woordenschat
 • praktijkgerichte gesprekken
 • oefeningen op basisniveau

Vaardigheid

Begrijpen

Luisteren
A1. Ik kan vertrouwde woorden en basiszinnen die mijzelf, mijn familie en directe concrete omgeving betreffen, herkennen wanneer de mensen langzaam en duidelijk spreken.

A2. Ik kan zinnen en de meest frequente woorden begrijpen die betrekking hebben op gebieden die voornamelijk van direct persoonlijk belang zijn (bijvoorbeeld basisinformatie over mijzelf en familie, winkelen en plaatselijke geografie en werk). Ik kan de belangrijke punten in korte, duidelijke, eenvoudige boodschappen en aankondigingen volgen.

Lezen
A1. Ik kan vertrouwde namen, woorden en zeer eenvoudige zinnen begrijpen, bijvoorbeeld in mededelingen, op posters en in catalogi.

A2. Ik kan korte eenvoudige teksten lezen. Ik kan specifieke voorspelbare informatie vinden in eenvoudige, alledaagse teksten zoals advertenties, menu's en dienstregelingen. Tevens kan ik korte, eenvoudige, persoonlijke brieven begrijpen.

Spreken

Gesproken interactie
A1. Ik kan een eenvoudige interactie uitvoeren, aangenomen dat de andere persoon bereid is om dingen te herhalen of opnieuw te formuleren in een langzamer spreektempo en mij helpt bij het formuleren van wat ik probeer te zeggen. Ik kan eenvoudige vragen stellen en beantwoorden met betrekking tot directe behoefte of zeer vertrouwde onderwerpen.

A2. Ik kan communiceren over eenvoudige en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling van informatie over vertrouwde onderwerpen en activiteiten betreffen. Ik kan zeer korte sociale gesprekken hanteren, zelfs terwijl ik gewoonlijk niet voldoende begrijp om het gesprek zelfstandig gaande te houden.

Gesproken productie
A1. Ik kan eenvoudige uitdrukkingen en zinnen gebruiken om mijn woonomgeving en de mensen, die ik ken, te beschrijven.

A2. Ik kan een reeks uitdrukkingen en zinnen gebruiken om in eenvoudige bewoordingen mijn familie en andere mensen, leefomstandigheden, mijn opleiding en mijn huidige of meest recente baan te beschrijven.

Schrijven
A1. Ik kan een korte, eenvoudige briefkaart schrijven, bijvoorbeeld voor het zenden van vakantiegroeten. Ik kan formulieren met persoonlijke details invullen, bijvoorbeeld het invoeren van mijn naam, nationaliteit en adres op een hotelinschrijvingsformulier.

A2. Ik kan korte, eenvoudige notities en boodschappen, die betrekking hebben op directe behoeften, opschrijven. Ik kan een zeer eenvoudige persoonlijke brief schrijven, bijvoorbeeld om iemand voor iets te bedanken.

Examen 

Standaard ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname. Wanneer u een internationaal erkend diploma wilt behalen, wordt het examen in Nederland onder ander door het examenbureau Anglia, Cambridge of TOEFL afgenomen. Ter voorbereiding kunt u zich bij Mulder Opleidingen inschrijven voor de individuele examentraining (2 lessen: schriftelijk en mondeling).

Aantal lessen 

De cursus omvat 10 lessen. Wij adviseren om buiten de lessen om voldoende te studeren. Dit waarborgt een goede voortgang.

Later instromen

Is mogelijk tot en met de 3e les.

Lestijden    

Van 19:00 uur tot 21:45 uur.

Plaats opleiding

De cursus is te volgen in de plaatsen: Assen, Drachten, Groningen, Stadskanaal en Zuidlaren.

Lesmateriaal 

Er wordt met professioneel lesmateriaal (voor volwassenen) gewerkt, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van de taal in de praktijk.

Vervolgopleiding

De cursus Engels Klassikaal Effectief Gevorderd I.

Privé-instructie

Hierbij wordt de inhoud volledig afgestemd op uw wensen. De training is intensiever in vergelijking met de groepstrainingen en daarom is de lestijd aangepast van 19.30-21.30 uur, data en leslokatie naar keuze.

Privé-instructie Spoed

Indien u op zeer korte termijn uw taalvaardigheid Engels wilt verbeteren kunt u gebruik maken van de Privé-instructie Spoed. In 5 lessen van 19:30-21:30 uur worden de door u gewenste onderwerpen behandeld; data en lokatie zijn naar keuze. Met name bedoeld wanneer de kennis snel (bijv. door ander werk) benodigd is.

Praktische informatie 

Data en tarieven

 

 

Vragen over deze opleiding?

contactformulier

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.