Engels Klassikaal Effectief Zakelijk

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

 

De taalcursus Engels Klassikaal Effectief Zakelijk is bedoeld voor mensen, die al op Gevorderd I-niveau in het Engels kunnen communiceren maar op zakelijk gebied hun taalvaardigheid beter willen ontwikkelen. U leert tijdens de cursus zakelijke correspondentie te schrijven en (telefoon)gesprekken te voeren. Tevens wordt aandacht besteed aan vergaderen en presenteren. Kortom, alle aspecten die in het bedrijfsleven van belang zijn, komen in de cursus Engels Klassikaal Effectief Zakelijk aan bod.

Doelgroep

Mensen die voor hun werk op een praktijkgerichte manier in een korte tijd de taal willen aanleren.

Niveau

Het niveau van deze cursus is Gevorderd Zakelijk (EKEGZ), vergelijkbaar met Gevorderd II.

Vooropleiding

Voor deze cursus is Engels Klassikaal Effectief Gevorderd I een vereiste.

ERK 

Op basis van het ERK / CEF (Europees Referentie Kader / Common European Framework) worden de opleidingen geclassificeerd.

 • Niveau A: Basisgebruiker
 • Niveau B: Onafhankelijk gebruiker
 • Niveau C: Vaardig gebruiker

Deze hoofdniveaus zijn op basis van begrijpen, spreken en schrijven in de subniveaus A1, A2, B1, B2, C1 en C2 verdeeld.

Inhoud

Gevorderd Zakelijk (EKEGZ)

Uitbreiding op Engels Klassikaal Effectief Gevorderd II. Tijdens de cursus staat het zakelijk communiceren, zowel schriftelijk als mondeling, centraal.

Vaardigheid

Begrijpen

Luisteren
B1. Ik kan de hoofdpunten begrijpen van een duidelijke toespraak over vertrouwde zaken die ik regelmatig tegenkom op mijn werk, school, vrije tijd enzovoort. Ik kan de hoofdpunten van veel radio- of tv-programma’s over actuele zaken of over onderwerpen van persoonlijk of professioneel belang begrijpen wanneer er betrekkelijk langzaam en duidelijk wordt gesproken.

B2. Ik kan een uitgebreid betoog en lezingen volgen en ik kan zelfs complexe redeneringen volgen, aangenomen dat het onderwerp redelijk vertrouwd is. Ik kan het meeste nieuws op de tv en programma's over actuele zaken begrijpen. Ik kan het grootste deel van de films in het standaarddialect begrijpen.

Lezen
B1. Ik kan teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit zeer frequente dagelijkse, of aan mijn werk gerelateerde taal. Ik kan de beschrijving van gebeurtenissen, gevoelens en wensen in persoonlijke brieven begrijpen.

B2. Ik kan artikelen en verslagen lezen die betrekking hebben op eigentijdse problemen, waarbij de schrijvers een bijzondere houding of standpunt innemen. Ik kan eigentijds literair proza begrijpen.

Spreken

Gesproken interactie
B1. Ik kan omgaan met de meeste situaties die kunnen optreden tijdens een reis in een gebied waar de betreffende taal wordt gesproken. Ik kan onvoorbereid deelnemen aan een gesprek over onderwerpen die vertrouwd zijn, of mijn persoonlijke belangstelling hebben of die betrekking hebben op het dagelijkse leven (bijvoorbeeld familie, hobby's, werk, reizen en actuele gebeurtenissen).

B2. Ik kan tot op zekere hoogte deelnemen aan een vloeiende en spontane interactie, waardoor regelmatige interactie met moedertaalsprekers redelijk mogelijk is. Ik kan binnen een vertrouwde context actief deelnemen aan een discussie en hierin mijn standpunten uitleggen en ondersteunen.

Gesproken productie
B1. Ik kan uitdrukkingen op een simpele manier aan elkaar verbinden, zodat ik mijn ervaringen en gebeurtenissen, mijn dromen, hoop en ambities kan beschrijven. Ik kan in het kort redenen en verklaringen geven voor mijn meningen en plannen. Ik kan een verhaal vertellen, of de plot van een boek of film weergeven en mijn reacties beschrijven.

B2. Ik kan duidelijke, gedetailleerde beschrijvingen presenteren over een breed scala van onderwerpen die betrekking hebben op mijn interessegebied. Ik kan een standpunt over een actueel onderwerp verklaren en de voordelen en nadelen van diverse opties uiteenzetten.

Schrijven
B1. Ik kan eenvoudige samenhangende tekst schrijven over onderwerpen die vertrouwd of van persoonlijk belang zijn. Ik kan persoonlijke brieven schrijven waarin ik mijn ervaringen en indrukken beschrijf.

B2. Ik kan een duidelijke, gedetailleerde tekst schrijven over een breed scala van onderwerpen die betrekking hebben op mijn interesses. Ik kan een opstel of verslag schrijven, informatie doorgeven of redenen aanvoeren ter ondersteuning van of tégen een specifiek standpunt. Ik kan brieven schrijven waarin ik het persoonlijk belang van gebeurtenissen en ervaringen aangeef.

Examen 

Niet van toepassing.

Aantal lessen 

De cursus omvat 10 lessen. Wij adviseren om buiten de lessen om voldoende te studeren. Dit waarborgt een goede voortgang.

Lestijden    

Van 19:00 uur tot 21:45 uur.

Plaats opleiding

De cursus is te volgen in de plaatsen: Assen, Drachten, Groningen, Stadskanaal en Zuidlaren; tevens in-company.

Lesmateriaal 

Er wordt met professioneel lesmateriaal (voor volwassenen) gewerkt, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van de taal in de praktijk.

Vervolgopleiding

Het behalen van niveau C1 / C2 is ook mogelijk. De mogelijkheden worden u op verzoek uitgelegd.

Privé-instructie

Hierbij wordt de inhoud volledig afgestemd op uw wensen, rekening houdend met uw vakgebied en functie. De training is intensiever in vergelijking met de groepstrainingen en daarom is de lestijd aangepast van 19.30-21.30 uur, data en leslokatie naar keuze.

Privé-instructie Spoed

Indien u op zeer korte termijn uw taalvaardigheid Engels wilt verbeteren kunt u gebruik maken van de Privé-instructie Spoed. In 5 lessen van 19:30-21:30 uur worden de door u gewenste onderwerpen behandeld; data en lokatie zijn naar keuze. Met name bedoeld wanneer de kennis snel (bijv. door ander werk) benodigd is.

Praktische informatie 

Data en tarieven

 

 

Vragen over deze opleiding?

contactformulier

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.