Let op: inclusief e-learning!
De Wet op het Financieel Toezicht (WFT) regelt het toezicht op de financiële sector in Nederland. Deze wet is in 2007 in werking getreden als opvolger van Wet Financiële Dienstverlening (WFD). In WFT is opgenomen dat alle financieel dienstverleners dienen te beschikken over een vergunning om in complexe producten te mogen bemiddelen. Een financieel dienstverlener dient in alle gevallen het diploma Wft Basis in zijn / haar bezit te hebben. Vervolgens kan een keuze voor één of meerdere vakgebieden worden gemaakt.
De module Wft Schade dient te worden gevolgd indien u na Wft Basis besluit u te specialiseren op het vakgebied schadeverzekeringen. Tijdens deze module worden diverse onderdelen op het gebied van schadeverzekeringen besproken, waaronder premie- en assurantieverzekering, rechtsbijstandsverzekering, motorrijtuigenverzekering en inboedelverzekering. Aan de hand van de theorie en praktijkvoorbeelden leert u het vakgebied schadeverzekeringen tot in de breedste zin van het woord kennen.
Na het behalen van het certificaat Wft Schade kunt u onder andere bij verzekeringsbedrijven schadeverzekeringen verkopen. Het is mogelijk om na deze module de module Wft Schade Particulier en / of de module Wft Schade MKB te gaan volgen.
Vooropleiding
Voor het volgen van de opleiding is algemene ontwikkeling op mavo- / mbo-niveau een vereiste.
Niveau
Mbo+ / hbo propedeuse
Inhoud
- Wft Basis: doelen van consument, analyse financiële situatie, passende financiële produkten
- Wft Schade Particulier: inventarisatie en analyse van cliëntsituatie, advisering, beheer, schadebehandeling, verzekeringsprodukten.
- Wft Schade MKB: alle verzekeringen specifiek gericht op het bedrijfsleven.
- Wft Leven: levensverzekeringen en pensioenen (van aanvraag en advies tot en met afsluiting).
- Wft Beleggen: in deze module leert u een onderbouwd beleggingsadvies te geven aan klanten, die een bepaald vermogensdoel willen bereiken middels beleggingsfondsen.
Het diploma Levensverzekeringen kunt u behalen door één toets af te leggen, waarin alle stof wordt geëxamineerd. Tevens is het mogelijk het examen in drie delen te maken: Levensverzekeringen, Algemeen en Levensverzekeringen en Beleggen.
Aantal lessen
De opleiding omvat 5 modules:
Module Basis: 8 lessen
Module Schade Particuliers: 8 lessen
Module Schade MKB: 8 lessen
Module Leven: 8 lessen
Module Beleggen: 4 lessen
Vrijstelling
Indien u beschikt over het diploma Assurantie B, kunt u vrijstelling krijgen voor de modules Wft Basis, Wft Schade en Wft Leven.
Examen
Het examen wordt schriftelijk afgenomen door onder andere Wft-Niveau, onder toezicht van het ministerie van Financiën.
Met dit officieel erkend diploma kunt u zich inschrijven in het SER-register. Zonder dit diploma is het wettelijk niet toegestaan om als zelfstandig assurantietussenpersoon te vestigen.
Lestijden
Van 19:00 uur tot 21:45 uur.
Plaats opleiding
De opleiding is te volgen in de plaatsen: Assen.
Praktische informatie