- Naar keuze op lokatie of online
- Gratis proefles
- Starten op korte termijn
- Hoog slagingspercentage
In de horeca geldt een strenge wet- en regelgeving. Er wordt met voedsel en (alcoholische) dranken gewerkt. Een horecaondernemer dient daarom over bepaalde certificaten / diploma’s te beschikken. Het diploma Sociale Hygiëne en HACCP mogen zeker niet ontbreken. Bij Mulder Opleidingen kunnen horecaondernemers in een korte tijd examen in Sociale Hygiëne en HACCP doen, zodat aan de wettelijk gestelde eisen wordt voldaan.
Wanneer in horecagelegenheden, buurthuizen, verenigingsgebouwen en kantines bederfelijke eet- en / of drinkwaren, daar valt bier ook onder, worden geserveerd en / of geschonken, gaat de hygiënecode HACCP van kracht. Deze wet is in 2004 ingegaan. Alle horecabedrijven die met HACCP van doen hebben, kunnen op hygiëne worden gecontroleerd.
Tijdens deze cursus worden alle onderdelen van de HACCP-code vanuit het oogpunt van leidinggevenden genomen. Aan de cursus zijn twee extra onderwerpen toegevoegd: bedrijfsbeleid en productontwikkeling.
U wordt te woord gestaan door
Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.
Sociale Hygiëne
De cursus Sociale Hygiëne is voor ondernemers, beheerders, bedrijfsleiders, medewerkers en ook vrijwilligers van horecabedrijven, buurthuizen, verenigingsgebouwen en kantines, waar alcoholische dranken worden verkocht, dienen in het bezit te zijn van de wettelijke eis "Sociale Hygiëne". Daarnaast is de cursuss geschikt voor leidinggevenden van slijterijen.
Gedurende de openingstijden van een restaurant, café, slijterij enzovoort dient altijd één persoon aanwezig te zijn die in het bezit is van de verklaring Sociale Hygiëne. Tevens dient deze persoon op de Drank- en Horecavergunning vermeldstaan. Ook de ondernemer zelf dient deze verklaring in zijn bezit te hebben.